Om os

Friluftsliv & Fjellsport

- Opplevelser og kurs i storslått Norsk natur

Velkommen til Friluftsliv og Fjellsport

Guidede ture, kurser og undervisning i fjellheimen.

Med fokus på tur og kurs innen friluftslivets mange aktiviteter, legger Friluftsliv og Fjellsport til rette for store naturopplevelser og læring i storslått norsk natur. Vi tror, kompetente veiledere med små grupper giver den optimale forutsetning for læring og gode naturopplevelser!


Veiledere og instruktører hos Friluftsliv og Fjellsport har  mange års erfaring, samt en solid faglig baggrund innen for ferdsel og veiledning i de naturtyper vi beveger os i. Alle har som minimum formel nasjonal godkjennelse innen for det område den enkelte arbeider med, dette gjennom Norsk Fjellsportforum (NF) og/eller Den Norske Skiskole (DNS).


Friluftsliv og Fjellsport er godkjent som kursarrangør i Norsk Fjellsportforum (NF). NF er et viktig nasjonalt faglig samarbeidsforum for kursarrangører og organisasjoner med aktiviteter på bre og klatrefjell. NF har som formål at heve kvalitet og trygghet, og NF utdanner og godkjenner instruktører. NF jobber for å fremme og utvikle instruktør- og kursstandarder, der naturvennlig og sikker ferdsel i tråd med norske friluftstradisjoner vektlegges. Les mere om NF her.


Friluftsliv og Fjellsport har godkjenning som kursarrangør på Nivå I i NF. Friluftsliv og Fjellsport bruker bare NF-godkjente bre- og fjellførere på sine aktiviteter, alle med et langt og allsidig erfaringsgrunnlag fra friluftsliv under alle årstider.


Friluftsliv og Fjellsport har mange samarbeidspartnere i Norge og Europa, og gode kontakter til lokale tur- og ekspedisjonsarrangører i Nepal/Himalaya.

Send en mail, forklar hva du vil, så finnes der sikkert nået for deg!Jostedalen - Indre Sogn


Friluftsliv og Fjellsport har base i fantastiske Jostedalen innerst i Sognefjorden, herfra har vi et særdeles godt utgangspunkt for mange fine naturopplevelser - rett uten for døren!

Dalen strekker sig fra Gaupne ved Lusterfjorden gjennom Gjerde i ca. 200moh, og videre gjennom Stordalen og Sprongdalen oppover mod Austdals- og Styggevatnet som ligger i 1200moh.


Naboen mod vest er Jostedalsbreen Nasjonalpark og Jostedalsbreen – fastlands Europas største isbre (gletcher) som dekker et område på nesten 500 kvadratkilometer. Mange flotte og interessante brearmer og isfall strekker sig ned mod Jostedalen fra dette gigantiske isplateau.

Mod øst mødes man af Breheimen Nasjonalpark, som byder på et fantastisk høgfjellslandskap med breer og noen av Norges høgeste tinder. Breheimen Nasjonalparks grenser opp mod den mere kjente Jotunheimen Nasjonalpark i øst, kun adskilt av den Nasjonale turistvei - Sognefjellsvegen.
Friluftsliv og Fjellsport

Jostedal - Norway

info@friluftsliv-fjellsport.no

+47 95 77 34 88